Dørstokkmila

 

Det satt 4 frosker på et blad. Så bestemte den ene seg for å hoppe! Hvor mange frosker satt igjen på bladet? Riktig svar er 4. Du gjettet kanskje på 3, og det er det mange som gjør! Men saken er at frosken bare hadde bestemt seg for å hoppe, han hadde ennå ikke gjort det! Og det er en ganske stor forskjell!

Mange har bestemt seg for å slutte å røyke, å begynne å trene, å legge om kostholdet osv, og det er veldig bra. Det er bra å bestemme seg for noe. Og så er det hakket bedre når du faktisk har gjort det.

Å komme fra ord til handling er for mange en terskel. Jeg har fundert på hva det er som i mange tilfeller gjør den så høy?

Hva tror du? Imøteser kommentarer og innspill!

2 thoughts on “Dørstokkmila”

  1. En leser utfordret meg skikkelig; Når stod du sist selv og stanget mot dørstokkmila?

    Det første som slo meg var da jeg første gang skulle slutte å røyke. Ungene klaget på at jeg røkte inne (husk; dette var i gamle dager da man gjorde sånt  ), kona klaget på det samme og jeg forstod jo selvfølgeliga at de klaget. Så da røkte jeg ute i stedet. Men det reduserte ikke røykingen så veldig mye. Altså; dårlig samvittighet og klager fra de nærmeste hjelper ikke all verden. Jeg skjønte at jeg burde slutte røyke, men en ting er hva en bør, en annen ting er hva man gjør . Dørstokkmila var framdeles ikke overvunnet, og det ble den heller ikke da. Men 3-4 år senere skjedde det noe 

Legg igjen en kommentar