En vanlig treningsuke ?

 

 

 

 

 

(Det er når det går lett og fint du må være på vakt, avgrunnen kan være like foran …).

Forskjellen på en vanlig treningsuke og en uvanlig treningsuke er jeg ikke helt sikker på. De fleste treningsukene mine ligner mye på hverandre og er sånn sett vanlig for meg. Når en treningsuke er uvanlig kan det være fordi du har gjort noe du normalt ikke gjør, eller latt vær å gjøre noe du normalt ville gjort. Erru med? 🙂

 

I den uka som er gått (uke 5) ble totalbelastningen for stor etter hvert. Det skyldtes selvfølgelig ikke bare aktivitetene i uke 5, men må ses i sammenheng med uka før. For i uke 4 ble det totalt 130 km, herav 3 mil på ski og resten i løpeskoene. Puls, fysisk feeling, nattesøvn, appetitt og psyken generelt var på topp etter 10 økter / 15 timer. Jeg gledet meg stort til uke 5.

Uke 5 begynte fint den. Hvilepulsen mandags morgen var lav (nok) til å trene hardt og mye. Totalen den dagen ble 14 km rolig og 8 km relativt harde intervaller. Advarsel nr 1: jeg kjente at det kostet mot slutten av intervallene! Tirsdag og onsdag ble det gjennomført 2 rolige økter daglig, totalt 41 km. Så kom torsdagen!

Jeg trener i prinsippet på samme måte mandag og torsdag. Totalen ble 25 km, herav ca 10 km harde intervaller som inneholdt 18 x 2 min med ½ min pause mellom hvert drag. Advarsel nr 2: jeg klarte ikke å holde stilen og var egentlig utblåst etter 16 drag.

Hva burde jeg gjort fredagen med tanke på treningen jeg visste skulle komme allerede lørdags morgen med 4 drag a 10 min i god fart? Jeg burde tatt en hviledag for å stille mer uthvilt lørdag! Det jeg gjorde fredag var å løpe 15 rolig og avsluttet med blytung kropp. Og som om ikke det var nok; turen startet med en hard og vond knute bak på venstre lår, noe som tydet på en overbelastning/strekk.

Så kom lørdagen og det gikk som det måtte gå. Da de andre startet dragene (4 x 10 min i god fart), forble jeg løpende rolig hele økta. Kroppen var som en sementsekk og det kom snikende en tanke om at det kanskje kunne vært lurt med en ”roliguke” i uke 6?

Som tenkt så gjort; i uke 6 blir treningsmengden redusert med 25 %. Antallet økter blir også redusert fra 10 til 8 og søndag blir hviledag. Så blir det spennende å se om hvilepulsen faller, om kroppen kjennes lettere og om overskuddet blir større. Mer om det i slutten av uka.

Har du noen erfaringer med dette som du kunne tenke deg å dele?

Legg igjen en kommentar