Et løpeeventyr

 

Det du nå skal få lese er prologen i føljetongen ”Det var en gang…” Slik begynner jo alle eventyr, og denne historien handler om nettopp det; et løpeeventyr av de sjeldne.  I hovedrollene finner du Jon Geir Iversen og Alf B. Dahl. Historien begynner slik: 

                                                                           *****

Det var en gang to gærne gutter. Den yngste het Martin *) og den eldste het Petter *). Det var i hvert fall det de het i eventyret. Martin var den sprekeste av de to. Han hadde trent hele livet og kunne mye om trening og løping, ja han hadde til og med vært med å etablere en egen løpeklubb en gang i tiden, så du skjønner at dette var en ivrig kar når det kom til løping.

Den andre karen, Petter, var for amatør å regne sammenlignet med Martin.  Petter hadde bare løpt i ca 15 år da han og Martin la sine planer for det løpeeventyret som senere ble kalt ”Running El Camino” eller ”Spania på tvers”; 19 maraton på 19 dager.

Mange var tvilende, for ikke si skeptisk når de fikk høre om de luftige planene til de to guttene. Forresten, gutter og gutter fru Blom, Martin hadde nettopp rundet 50 og Petter passerte 60 det året de løp. Kanskje ikke rart det var mange tvilere!

Men tvil var ikke det som preget de to. De la planer for hvordan de skulle forberede seg og planer for hvordan de skulle gjennomføre prosjektet. Ja for et prosjekt ble det. Og hovedpunktene i prosjektet var i stikkords form som følger:

          Totalt skulle det løpes 1 maraton hver dag i 19 dager

          Altså 19 maraton på 19 dager (for å være helt nøyaktig)

          Den totale distansen ble ca 800 km

          Løpingen skulle skje langs en gammel pilegrimsveg, ”El Camino” i Spania (og Frankrike)

          Det inngikk i prosjektet å skaffe økonomiske bidragsytere, private og bedrifter, for til sammen kr 500.000,- som skulle gå    til Kirkens Bymisjon i Tromsø

          Tidsrommet for løpingen ble satt til 27/5 – 14/6 2015

          Og som om ikke det var nok; de skulle løpe nok en maraton når de kom hjem, nemlig på MSM (som fartsholdere på 4 timer) 6 dager etter at de kom i mål i Spania

Når du leser dette, er eventyret over for lenge siden. Men hovedpunktene i eventyret har du nå fått med deg. I ukene framover skal du litt etter litt få lese mer om hvordan prosjektet ble til, om planleggingen og forberedelsene som gikk over ca 1 ½ år og om gjennomføringen. Det eneste du trenger å gjøre er å følge med på bloggen ”Springeren.no”. Der vil du etter hvert få eventyret nærmere beskrevet.

Enn så lenge, lev livet i lange steg!

*) Vi valgte å kalle hverandre for Martin og Petter når vi skulle psyke hverandre opp underveis. De to skiløperne som vi ”lånte” navnene hos, var (og er) fullstendig uvitende om saken, men ville sikkert blitt litt stolt, tror vi da J.

Legg igjen en kommentar