Etter Barcelona Halvmaraton 2019

Det ble et blodslit de siste 5-6 km. Nok en gang. Men målet om å komme under 1.25 ble nådd da tiden ble 1.24,35 noe jeg er fornøyd med på denne tiden av året. Det er halvannet minutt bedre enn i Berlin i april og tillegg er det over et minutt bedre enn halvmaraton i Toulouse i oktober. I klassen min, der det for øvrig var 400 stk., ble jeg nr 2 ca to minutter bak vinneren, en ung spanjol på knappe 60 år 😊.

Det var mange fra Tromsø (Løpeklubb) som satt ny personlig rekord. Det er utrolig sterkt i februar! Troppen fra byen var på nesten 20 personer og fra Norge totalt var det 100 løpere. Det sier litt om løpemiljøet i klubben og byen.

Resultatene var som nevnt meget sterke og det i en trase jeg ikke opplever som lett. Skal forklare litt nærmere om hvorfor:

Traseen i Barcelona er ganske flat, men et par bakker er det allikevel. Og de merkes. I tillegg er det mange 90-gradere (ca 20) èn 180-grader og flere svinger. Løypa er ikke superrask sammenlignet med for eksempel Berlin som har ca femten 90-gradere og ingen bakker.

Vinneren av Barcelona halvmaraton kom i mål på 1.01,04 og alle i løpemiljøet forstår at det er en god tid. Men bare et par dager før løpet i Barcelona løp ikke mindre enn 11 løpere under timen på RAK halvmaraton i De Forente Arabiske Emirater. Her ble det også satt ny europeisk rekord av sveitseren Julien Wanders med tiden 59,13. Vinneren kom inn på smått utrolige 58,42. Også under Berlin halvmaraton har de beste løperne de siste årene kommet i mål under timen. I 2018 kom en løper i mål under timen i Barcelona, i 2017 var det ingen.

Vel vel, nok om det. Nå er det restitusjon som gjelder i vel en uke (7- 10 dager), det får holde selv for en aldrende herre som passerer 64 om noen dager 😊. Og så er det bare å melde seg på Barcelona Halvmaraton 2020 så snart påmeldingen åpner. Neste år er det sannsynligvis 20000 mennesker på startstreken!

Neste halvmaraton er 5.mai i Nice og da har jeg 12 uker til å forbedre de fysiske forutsetningene. Nice i mai kan bli et herlig løp i varme og eksotiske omgivelser. Løpet trekker neppe de største kanonene, men da hjelper det sikkert at Tromsø stiller med en liten, men sterk tropp 😊.

Enn så lenge, lev i steget!