Ukens løpeprofil: Bjørn-Erik Jakobsen

Springeren.no presenterer denne uka Bjørn-Erik Jakobsen (60) i Tromsø Løpeklubb.

Han driver til daglig med utleie av forretningsbygg samt er medeier i noen småbedrifter og har vært medlem av klubben siden 2015.

I godt driv på halvmaraton.

Hvorfor ble du medlem i Tromsø Løpeklubb?

Jeg har alltid likt å løpe.  Har kanskje vært en periodeløper. Perioder med mye løping og perioder med lite trening/løping. Min beste tid på mila er satt som 33 åring og er på 43 minutter. Som 57 åring tenkte jeg at skulle jeg prøve meg som aktiv løper i en klubb, kunne jeg ikke vente lenger. Hadde hørt mye bra om Tromsø Løpeklubb og at det var plassen å være hvis man ville bli god.  Fikk også mange rare blikk og kommentarer om at jeg var alt for gammel og dette ikke ville gå bra. Lurte også på hvordan jeg ville bli mottatt i miljøet når en såpass voksen kar ønsket å bli med.  Har fra første dag følt meg veldig velkommen og fått bekrefta det jeg hadde hørt at klubben var veldig inkluderende.                     

Hva er fordelen med å være med i en klubb?

Jeg er en ganske sosial kar som liker å trene sammen med andre. Når man er med i en løpeklubb er det alltid noen å løpe sammen med.  Det motiverer veldig til å holde treningsmengden oppe. Så er det faktisk sant at løpere er folk med humør over gjennomsnittet. Gode replikker sitter ganske løst under øktene våre.                                                     

Hvorfor løper du?

Ja, hvorfor løper jeg? Det er flere grunner til det. Jeg har alltid følt en rastløshet eller uro. Har også litt utfordringer med humørsvingninger uten noen diagnoser på dette. Den beste medisin for meg er en løpetur. Både humør og ro kommer underveis og etterpå. Så egentlig løper jeg for livet på en måte.  Ellers er det jo veldig tilfredsstillende å være i god form.                  

Hva er løpeglede for deg?     

Løpeglede er å kunne løpe en litt lengere tur, gjerne på fjellet, med hunden min Chico og kjenne at kroppen fungerer og at du kan løpe lenge uten å bli sliten. Også å løpe en intervalløkt med klubben og kjenne på den gode følelsen å ha tatt deg helt ut. Løpeglede er også å nærme seg mål og se at du klarer å nå tidsplanen din.

Har du noen ambisjoner/mål på kort eller lang sikt, i så fall hvilke?

Selv om jeg nå er 60 år mener jeg selv at jeg ennå har noen år jeg kan bli bedre. Tror selv at jeg kan forbedre meg tidsmessig i 2-3 år til med halvproff satsing på løping. Målet er å prøve å komme under 1 time og 40 minutt på halvmaraton og under 45 minutter på mila (løp på 45,12 i 2017 Kroken Mila) Har som pers 1 time og 42 minutt på halvmaraton.                              

Hva er din beste løpsopplevelse?

Min beste løpsopplevelse var under MSM i 2017.  En av mine løpevenner i klubben Randi Østhus, sa seg villig til å løpe sammen med meg både som motivator og hare. Målet vårt var å prøve og få meg i mål så nært 1,45 som mulig men realistisk tenkte jeg 1,48.  Randi hadde kontroll på tia hele veien og hvordan vi lå ann. Mente selv at dette gikk alt for fort og ikke ville gå. Vi kom inn på 1,42. Har hørt at jeg dansa krigsdans etter målpassering i glede. Husker det ikke selv så har nok tatt meg bra ut.                                                                                                                                                    

Hva er din verste løpsopplevelse?

Min verste løpsopplevelse. Har egentlig ingen verste. Kanskje årets mørketidsløp.  Vi var 3 fra klubben som hadde avtalt å løpe i lag. Veldig kaotisk under  starten så vi mista hverandre. Jeg trodde de 2 andre var bak meg og løp rolig slik at de kunne ta meg igjen. Under vending ved 10 km så jeg at de var foran meg. Prøvde å øke for å nå de igjen men det gikk ikke så bra. Tanken på å bryte kom sigende. Dårlig vær og dårlig tid men man klarte ta meg sammen og kom meg i mål. 

Tusen takk for at du stilte opp Bjørn-Erik og lykke til videre!