Ukens løpeprofil – Kathrine Kvernmo

Springeren.no presenterer denne uka Kathrine Kvernmo. Hun jobber til daglig som sykepleier ved Gaustad Sykehus i Oslo og har vært medlem i Tromsø Løpeklubb siden 2015.

Hvorfor ble du medlem i Tromsø Løpeklubb?

Jeg hadde et par venninner som allerede var medlemmer i klubben. Da jeg flyttet til Tromsø i 2015 for å studere ved sykepleierutdanningen, ble det derfor naturlig for meg å melde meg inn for å ha et miljø å trene i.

Hva er fordelen med å være med i en klubb?

Åh, det er mange fordeler! For å nevne noen som jeg ser på som viktigst:

Den første og viktigste fordelen vil jeg si er det sosiale. Du møter og blir kjent med mange ulike, unike mennesker som brenner for det samme som deg. Du får dermed mulighet til å diskutere kilometertider, puls, laktatverdier og skotyper uten å bekymre deg for å bli sett på som en psykopat. Dessuten utvikles mange fine, nye vennskap.

En annen fordel med å være i en klubb er matching på trening. I et miljø vil det alltid være noen som ligger rundt ditt nivå, og dette vil helt klart være med på å gjøre deg bedre. For min egen del er det mange økter med klubben jeg aldri ville orket å gjennomføre mutters alene. Det er gull verdt å ha noen som pusher på, samt drar deg opp og frem!

Motivasjon for å trene. Jeg tror de aller fleste på et eller annet tidspunkt kjenner på den berømte dørstokkmila. Det å være en del av en klubb og et miljø med oppsatte fellestreninger, er med på å gjøre det lettere å komme seg ut. Ikke minst når det høljer ned eller snør kattunger, er det veldig deilig å vite at det er flere som “skal ut i stormen” sammen med deg.

Hvorfor løper du?

Godt spørsmål. Jeg har alltid likt å holde meg i form, enten det gjaldt langrenn, rulleski, randoneé, sykling, styrketrening eller løping. Det var vel da jeg begynte å studere på universitetet at jeg søkte etter en mer effektiv treningsform, og for alvor falt pladask for løpinga. Man blir jo mildt sagt litt avhengig. I tillegg må jeg innrømme at min samboer skal ha litt av æren for at jeg fortsatt tripper rundt på asfalten, da han er over gjennomsnittet løpsinteressert.

Hva er for deg løpeglede?
Løpeglede for meg er å kunne dele opplevelsene på treningsturer og konkurranser med interesserte, gode, blide, positive mennesker man ofte møter på i løpemiljøet.

Har du noen ambisjoner/mål på kort sikt, i så fall hvilke?
Jeg har et mål om å løpe maraton på under 2 timer og 45 minutter i løpet av 2019. Om jeg kommer til å klare det er en annen sak. Jeg har også prøvd å komme meg under 1 time og 20 minutter på halvmaraton i 2 år nå, meeen det ser ut til å være vanskeligere enn forventet. Så jeg har nesten, bare nesten, gitt opp 😉  

Hva er din beste løpsopplevelse?
Min beste løpsopplevelse må være da jeg i 2016 løp Halvultraen under Tromsø Mountain Challenge. Ut fra den formen jeg var i på det tidspunktet vil jeg si at det var mitt livs beste løp, foreløpig. Følelsen av å bare kunne løpe og løpe, mate på uten å bli sliten, den er fantastisk!


Hva er din verste løpsopplevelse?
Min verste løpsopplevelse må være da jeg i 2016 deltok i VM i Ultraløping i Portugal. Distansen var 80 km og jeg husker ikke en gang hvor mange høydemeter som skulle forseres. Løypa gikk opp og ned, opp og ned, det var umenneskelig varmt på løpsdagen og arrangøren hadde satt opp alt for få drikkestasjoner med flere timers mellomrom. Jeg gikk tom for drikke etter 40-ish kilometer, bekkene var tørket inn og det var drøye15 km til neste drikkestasjon. Jeg kom meg omsider til stasjonen, helt ødelagt. Jeg valgte å avbryte løpet, noe som satt langt inne. All ære til min råe venninne Hilde Aders som gjennomførte det syke, syke løpet der med stil!!

Tusen takk for at du stilte opp og lykke til videre Kathrine!