Ukens løpeprofil – Laila Falck

I dagens innlegg på Springeren.no er det Laila Falck (50) i Tromsø Løpeklubb som presenteres. Laila jobber til daglig som seksjonsleder for Byutvikling i Tromsø kommune, og har vært medlem i klubben siden 2016. Laila har fire gutter på 22, snart 18, 15 og 11 år.

Springeren.no har vært så heldig å få å intervjue Laila om det å drive med løping og være med i en løpeklubb.

Hvorfor ble du medlem i Tromsø Løpeklubb?

Jeg hadde løpt alene i 30 år og satt en grå høstkveld i oktober 2016 og lurte på om jeg var god nok. Else Bøifot sa at jeg måtte komme neste dag kl. 17, og så var det gjort.

Hva er fordelen ved å være med i en klubb?

Først og fremst så er det et helt utrolig godt miljø, noe jeg merket fra dag 1. Masse forskjellige folk i ulike aldre som jeg har vært så heldig å bli kjent med. Alle støtter alle. I tillegg kommer det å ha noen å løpe med på samme nivå under intervall. Jeg har vært så heldig å få henge i ryggen på noen av «guttene» og har fått fremgang. Jeg kommer meg på trening i all slags vær. Uten klubben hadde jeg ikke orket å løpe i snøstorm. Jeg har også lært mye nytt, og vi har et godt treningsprogram.

Hvorfor løper du?

Jeg har alltid likt å løpe, og fra jeg var ganske ung skjønte jeg at det var noe som passet for meg. Før jeg fikk barn var jeg veldig aktiv både med klatring, padling, styrketrening, toppturer og løping. Men, uansett hvilken annen aktivitet jeg driver med er det kun løping som gir en følelse av mer energi etterpå. Livet mitt er litt hektisk og når jeg løper får jeg tid til å løse noen problemer – de føles i alle fall litt mindre etter en god løpetur.

Hva er løpeglede for deg?

Løpeglede oppleves når jeg er sliten før trening og kjenner at slitenheten blir erstattet med lykkefølelse under treningen. Løpeglede er også å kjenne at det går lettere på fjerde intervalldrag enn på det første.

Har du noen ambisjoner/mål på kort eller lang sikt, i så fall hvilke?

Tja, jeg liker best å planlegge på kort sikt (hvis ikke blir jeg jo så gammel, he he). Vil gjerne se 24-tallet på halvmaraton under MSM, og 2.57 på maraton til høsten.

Noe annet du har lyst å nevne?

Jeg har litt tidsregning før og etter jeg ble med i Tromsø løpeklubb. Jeg har blitt tatt så godt imot, blitt kjent med så mange og opplevd mange hyggelige løp med klubben i utlandet inkludert det sosiale rundt.

Hva er din beste løpsopplevelse?

Min første maraton, Berlin 2018 hvor jeg følte jeg løp som en klokke og kanskje halvmaraton i Barcelona i februar i år. Jeg holdt samme fart omtrent hele løpet uten problem. I tillegg har jeg fått vært med jentene på en nydelig tur fra Snarby til Tromsdalen og turer opp til Fløya, steder jeg aldri hadde løpt før og i nydelig sommervær. Da følte jeg meg bare så heldig og priviligert.

Hva er din verste løpsopplevelse?

He, he. Paris maraton for fire dager siden. Lærepenge: Løp aldri en maraton uten mengde og lengde i forkant!

Tusen takk for at du stilte opp Laila og lykke til videre!