Ukens løpeprofil – Svein Erik Setermo

I dagens innlegg på Springeren.no er det Svein Erik Setermo (52) i Tromsø Løpeklubb som presenteres. Svein Erik jobber til daglig hos Serit IT Partner, og Ban Thai som Tigerassistent i fritiden og har vært medlem i klubben siden 2012. I tillegg til løpingen trener han karate samt støttetrening på SATS. Han er med andre ord en svært allsidig idrettsutøver.

Springeren.no har vært så heldig å få å intervjue han om det å drive med løping og være med i en løpeklubb.

Hvorfor ble du medlem i Tromsø Løpeklubb?

Tromsø løpeklubb virket å være en klubb med plass til både de som ønsker å trene for å holde seg i form og de har som ønske om å utfordre seg selv en smule, og den spennvidden tiltalte meg. Klubben hadde også mange gode løpere og det inspirerte meg til å bli medlem. Samtidig var det mange som jeg tidligere hadde trent med tidligere som var medlem der.

Hva er fordelen ved å være med i en klubb?

Inspirasjon, motivasjon, samhold og læring. Tromsø løpeklubb er et lite fristed for meg med likesinnede som møtes for å dyrke en felles interesse. Oppvarmingen med friske og til dels gode kommentarer er høyt verdsatt, samt at når vi er flere på omentrent samme nivå kan vi hjelpe hverandre til å yte det lille ekstra. Har man en god dag, kan det ofres litt for å bistå andre, er dagen en tanke dårlig er det alltids en rygg å henge seg på.

Kompetansen på treningsmetoder og de strukturerte treningene setter jeg stor pris på.

Hvorfor løper du?

Løping er enkelt, effektivt og kan gjøres nesten overalt hvor jeg befinner meg. Det er bortimot ingen begrensing i forhold til alder om det trenes høvelig fornuftig.

Hva er løpeglede for deg?

Løpeglede er den balanserende effekten i forhold til livet ellers. Følelsen av en god økt sammen med andre gjør dagen enda litt enklere. Hverdagen er parkert og ferdigstilt, og jeg er justert og klar til neste dag.

Har du noen ambisjoner/mål på kort eller lang sikt, i så fall hvilke?

Årets målsetting er en god plassering i aldersklassen under MSM (mila) og København halvmaraton. Sikter et år av gangen og planlegger 2020 avhengig av årets utvikling og resultater.

Hva er din beste løpsopplevelse?

MSM for fire år siden da jeg perset på mila med svært god drahjelp av Geir Olsen (tidligere medlem i Tromsø løpeklubb), var veldig fornøyd med å spurte på slutten og ikke bare forandre ansiktsuttrykk.

Hva er din verste løpsopplevelse?

Berlin halvmaraton i 2018 hvor kroppen ikke var med i det hele tatt og jeg kom 18 minutter bak tiden fra året før. Burde nok heller gått en tur i parken og matet fugler den dagen.

Tusen takk for at du stilte opp Svein Erik og lykke til videre!