FØR HALVMARATON I NICE

Da er det bare to dager igjen til vårens vakreste eventyr i Nice sammen med gutta Eirik, Jon-Geir, Rune, Rolf, Sverre og Kurt. Alle er de gutter i sin beste alder som skal gi alt de har søndags morgen på det 21097,5 meter lange løpet. Starten går i eksotiske omgivelser og følger i hovedsak strandlinjen langs Promenade des Anglais med Middelhavet et steinkast unna.

Den interne konkurransen i laget legges det ikke skjul på og den psykologiske krigføringen og utpsykingen av hverandre startet for flere måneder siden. Her gjelder det ikke at vi alle har forskjellige utgangspunkt både i alder, erfaring, høyde og vekt.

Yngstemann er Kurt, alder tidlig i 40-årene sies det, og den i laget med kortest fartstid i løpebransjen. Skal han slå alle til syvende og sist? Ryktebørsen hevder hardnakket at han i løpet av vinteren har tatt lange og mange steg, de fleste i riktig retning. En å se opp for!

Nest yngst er Eirik, men til forskjell fra alle oss andre er han nyoperert og løper derfor ikke. Derimot er han leder i støtteapparatet, en oppgave der hverken arbeidsmiljølov eller regler for kjøre/hviletid gjelder. Tipper han kanskje er den som er mest sliten når solen går ned på søndag.

Rune er også, i likhet med Eirik, midt i 40-årene, og uten tvil lagets største og sterkeste mann. Skader gjennom vinteren har gjort at han ennå har et stykke igjen til toppformen, men hvem vet, kanskje Middelhavets salte og myke vinder kan gi han en formutløsning.

Sverre. Må nærme seg de 50 etter det jeg kan forstå. Kanskje den i laget som har aller flest klubb-treninger bak seg. Han løp maraton i Paris for tre (!) -3- uker siden, og det at han i det hele tatt stiller opp på en halvmaraton allerede nå, sier mye om hvor glad han er i oss andre. Dersom han kommer i mål rundt 1.30 isch er det en stor prestasjon.

Så er det Jon Geir og Rolf. Begge er midt i 50-årene og gjennomtrente karer over mange, mange år. Jon Geir er lagets Wild Card. Han kan, på en god dag, slå oss alle ned i støvlene og opp igjen, men i likhet med Eirik (og Rune) har han vært mye skadeplaget, i hans tilfelle over flere år faktisk. Time will show. Hans enorme rutine kan bli avgjørende.

Rolf. Den karen løper ALDRI en dårlig halvmaraton. Han er en taktiker av rang, strateg og sannsynligvis den mest intelligente av oss. Han er typen som både bruker hodet og beina på løp. En sjelden fugl altså. Rolf er også en av de i laget som på en god dag kan slå alle.

Til slutt Springeren selv som har ligget i treningsleir siden september i fjor og daglig har dopet seg med sjokolade, rødvin og hvitt brød. Hva han er god for er usikkert, men spørsmålet vil mest sannsynlig være besvart innen kl 0930 på søndag. Dersom svaret ikke foreligger da, kan vi slå fast at han ikke innfridde hverken egne eller andres forventninger.

Spesielt interesserte vil enten søndag eller mandag (må se an formen) kunne lese et utførlig referat fra løpet der alle i laget vil komme med sine betraktninger, tanker, refleksjoner, drømmer, sorger og gleder i løpet av helga.

Enn så lenge, hold pusten (dette blir spennende) og lev livet i lange steg.

Bildet; lagets krypinn i helga.