Ukens løpeprofil – Andre Jensen

I dagens innlegg på Springeren.no er det Andre Jensen (36) i Tromsø Løpeklubb som presenteres. Andre jobber til daglig på Åge Nilsen AS, og har vært medlem i klubben siden 2016.

Andre nr 786

Springeren.no har vært så heldig å få å intervjue han om det å drive med løping og være med i en løpeklubb.

Hvorfor ble du medlem i Tromsø Løpeklubb?

Etter ca. 25 år med fotball i Ulfstind, Fløya, Kroken og Ishavsbyen sa kroppen og lysten at det var nok. Men noe måtte man holde på med, så da var man med og fikk i gang Ishavsbyen Sykkelklubb i 2011.. Etter noen år på landeveien og litt i skauen så man fort at dette var en noe tidkrevende idrett til tross for at man ikke var avhengig av noen tidspunkt og andre å forholde seg til..

Så ble jeg utfordret av noen kompiser i 2016 til å springe Tromsdalstinden Sky Race. Og jeg tenkte at om de kunne gjennomføre dette så skulle hvert fall jeg klare det 😊.

Så det ble noen runder i bakgården borti Tromsdalen med joggesko. Etter endt Skyrace ble det å ta på seg disse joggeskoene og komme seg ut å få noen kilometer i uka ganske naturlig, i tillegg var det noe man likte til tross for været man møter noen ganger man går ut døra. Hadde da begynt å luske litt på Strava og så litt hva andre holdte på med og hadde fått til. Vegret meg litt for å stille på trening med løpeklubben da jeg tenkte at her ble man springende alene helt på halen. Men snakket så vidt med Kristian Ulriksen, og han sa det var folk på alle nivåer så det var bare å få på seg skoene og stille på økt. Mandag 07.11.2016 klar til avgang fra Burger King på Langnes kl 17.00. Og slik ble det, og siden har man så langt det har latt seg gjort stilt på øktene med Tromsø Løpeklubb.

Hva er fordelen ved å være med i en klubb?

For min del har det å ha noen å springe med både på de oppsatte øktene, men også økter utenom, hatt stor betydning. For det å løpe km på km uke etter uke alene blir i lengden ganske kjedelig for de fleste. Så dager der det sitter litt langt inne å komme seg ut så ramler det stort sett inn en melding eller noen på Facebook som skriver, «avgang klokken da og da fra der, kem e med?» Og da er det straks litt enklere å komme seg ut. I tillegg får man mye inspirasjon og gode tips fra andre i klubben.

Fartsholder på Eidemila (Sub 40 minutter)

 

Hvorfor løper du?

Som nevnt tidligere må man holde på med noe, i hvert fall jeg. Løping er en idrett som er enkel å kunne trene uansett hvor du befinner deg i verden. Trenger bare et par joggesko og klær etter vær. I tillegg holder man seg i forholdsvis god form og kanskje blir man også litt bedre med årene.

Hva er løpeglede for deg?

Det og komme ut å bevege seg og samtidig treffe mange nye folk med samme interesse. Samt det å prestere og forbedre seg gjør at løping utrulig nok blir ganske artig..

Har du noen ambisjoner/mål på kort eller lang sikt, i så fall hvilke?

Har som mål å løpe mila på 35 og halvmaraton på 1.20. Forutsetter selvfølgelig at kroppen er medgjørlig og at man trives med løpingen frem til man eventuelt skulle klare det.

Hva er din beste løpsopplevelse?

Det må ha vært halvmaraton i Barcelona februar 2019. Målet var da 1:25 til tross for en ikke optimal oppladning, men tenkte allikevel å prøve på det. Brukte hodet og tok det rolig fra start frem til 15km, for om man da hadde mere å gi var det bare trykke til.. Å det gikk som planlagt helt til jeg delvis ga opp på km 19, men på en eller annen snodig måte klarte å våkne til live igjen å løp inn til 1.24,55.

I tillegg må jeg nevne Midnight Sun Maraton 10km Juni i år der målet var 37,30. Sprang som planlagt og hadde negativ splitt med en god siste 1000 å kom inn på 37,34.

Hva er din verste løpsopplevelse?

Her finner man Tromsdalstinden Sky Race 2016 og Berlin Maraton 2018 som begge ble vonde opplevelser den siste 1/3 av løpene. På skyracet traff man veggen etter ca. 20 km da man kom ned fra Tinden og følte seg forholdsvis pigg, men det gikk ikke mange metran før kroppen sa at nå handler det bare om å overleve å eventuelt komme seg i mål om nødvendig. Omentrent samme i Berlin der man går på en kjempesmell på ca.25km å man lure på koffør i alle daga man har lagt ut på noe så «dumt» som en maraton.. Men klare på finurlig vis å bevege seg fra drikkestasjon til drikkestasjon i et akseptabelt rolig tempo å få inntatt nok energi slik at man kommer seg til neste stasjon. Og på den måten kom man seg i mål ganske mørbanka og energitom på ei tid godt etter skjema😊.

Når man gir alt 🙂

Tusen takk for at du stilte opp Andre og lykke til videre!