Ukens løpeprofil – Sverre Benjaminsen

I dagens innlegg på Springeren.no er det Sverre Benjaminsen (48) i Tromsø Løpeklubb som presenteres. Sverre jobber til daglig hos JM Hansen som Kommersiell direktør med ansvar for salg, service og driftsavdelingene, og har vært medlem i klubben siden 2008. Han er også daglig leder i Tromsø Skyrace som arrangeres for 6. gang i Tromsø 3.august i år og er en del av verdenscupen for Skyrunner serien.

Springeren.no har vært så heldig å få å intervjue han om det å drive med løping og være med i en løpeklubb.

Hvorfor ble du medlem i Tromsø Løpeklubb?

Jeg drev aktivt på med storbåt seiling i flere år på ganske høyt nivå. Høsten 2007 skulle jeg seile i VM for storbåt. Da fikk jeg beskjed hjemme at jeg kunne ikke være i så dårlig form og delta i VM. Vekten lå da rett over 100kg. Så da begynte jeg å løpe, eller mer riktig å gå. Etter veien og opp på Fløya og fjellet. Etter hvert fant jeg ut at jeg prøve å løpe mila under 50.min på MSN vinteren 2008. Klarte ikke det og kom i mål på 50:17, men var da bitt av basillen og viste jo at Børge Svendsen, min nabo og Bjørnar Borch var blitt med i en løpeklubb som hadde fellestreninger. Så vinteren 2008 meldte jeg meg inn og begynte å trene med en alltid like entusiastisk Jon Geir Iversen som trener😊.

Hva er fordelen ved å være med i en klubb?

Du får et tilrettelagt treningsprogram som du kan følge, du møter opp og løper de intervallene som står på programmet. Eller en lørdagslangtur. I tillegg blir man kjent med veldig mange hyggelige folk. Og man skaper gode og varige vennskap. I tillegg er det veldig mye kompetanse på alt som handler om løping, det fins alltid noen å spørre hvis man lurer på noe.

Hvorfor løper du?

Når jeg startet så var det for å komme i bedre for og ta av seg noen kg. Etter 1-2 år så var 25kg borte og man var bitt av løpebasillen. I 2010 ble seilbåten solgt og jeg kunne nå begynne å trene mer. Så begynte man å sette seg nye tidsmål på alt fra maraton til 10km. Løping handler for meg om å sette seg mål og så trene for å nå disse. I tillegg holder det vekten i sjekk og jeg kan spise mye god mat og drikke godt øl 😊.

Hva er løpeglede for deg?

Løpeglede er å kunne raskt ta på seg løpetøy og joggesko for å ta seg en rolig løpetur rundt Dalheim for eksempel. Du føler ikke at det er et slit, du bare nyter turen og naturen rundt deg. Men det handler selvfølgelig også om å klare de målene man har satt seg. Og lykken over å ha prestert godt på et løp, eller bare en trening sammen med andre.

Har du noen ambisjoner/mål på kort eller lang sikt, i så fall hvilke?

Drømmer fremdeles om sub 3 timer på maraton, men vet at for min del må jeg legge ned veldig mye trening for å komme på det nivået, men har ikke gitt opp. I høst skal jeg til København og da håper jeg å løpe halv på 1:27 samme tid som MSN i 2018.

Hva er din beste løpsopplevelse?

Den som ligger nærmest, er Paris maraton nå i år 2019. Da hadde jeg ingen tidsmål, hadde mislyktes på to maraton på rad og ønsket bare å få en positiv opplevelse med å løpe maraton. Så jeg åpnet slik jeg følte var en grei fart. Logget hver 5km og klarte å løpe de siste 5km som den raskeste. Var selvfølgelig veldig sliten, men hadde positiv splitt og klart å holde farten helt inn og kom i mål på 3:24. En veldig god opplevelse. Eller så er Ultraløpet 50km fra Snarby til Tromsdalen 2014 et høydepunkt. Da fungerte kroppen og beina 100% og løp på 5:34t som var 45.min raskere en året før. En skikkelig god dag.

Hva er din verste løpsopplevelse?

Har hatt flere dårlige maraton opplevelser hvor jeg har hatt som mål å løpe på 3:10t og det har føltes greit, men så har det stoppet fullstendig opp på slutten og jeg har kommet i mål på 3:16 – 3:22t og vært veldig misfornøyd.

Noe annet du har lyst å nevne?

Har jo lyst å nevne miljøet vi har i Tromsø Løpeklubb. Jeg er kanskje en av de med beste oppmøte de siste 10årene. Det er så lett å motivere seg for å komme på trening når man treffer gode venner. I tillegg blir man fortalt nøyaktig hva man skal gjøre og så finner man sin pulje/gruppe og kjører i gang. Fellesturene vi har hatt opp igjennom årene har vært store høydepunkt, ikke nødvendigvis på selve løpe, men det sosiale før og etter løpet. Vil spesielt nevne de første turene vi hadde til Berlin halvmaraton som veldig artige opplevelser. De som var med, skjønner hva jeg mener 😊.

Tusen takk for at du stilte opp Sverre, og lykke til videre!