Før Valencia Halvmaraton

Årets siste løp, nå skal kransekaka toppes, nå skal rosinen inn i pølsa, nå skal årsbeste noteres, nå skal …., nei vent nå litt! Hvor ble løpegleden av i alt dette?

For en som elsker å løpe, og som til daglig gjør dette ubehagelig nært Nordpolen 😊, er det å kunne løpe en Halvmaraton i Valencia, Spanias 3dje største by, en stor opplevelse. Det er meldt sol fra blå himmel, 16 grader ved starten kl 0900 og stigende til 21 grader senere på dagen. Den rene skjære luksus spør du meg.

              Formen er bra. Siden forrige løp som var Halvmaraton i Nice i begynnelsen av mai, og resultat 1.24,12 har det skjedd mye. Vekta er ned 4-5 kg (omlegging av kosthold og alkoholkonsum er redusert med 90 %), treningsmengden er økt med ca 50 % og hvilepulsen har falt. I sum et kinderegg som gjør at jeg går for sub 1.23 – eller som det også heter:

1.22,57 😊.

              Å sette mål for seg selv er en ting, å si det høyt er noe helt annet. Blant mine løpevenner er det veldig forskjellig hvordan man handterer dette. Noen er veldig åpne på det, andre tvert imot. Vi er forskjellige, og det er flott det.

              På startstreken står det folk som hører til helt i toppen av den internasjonale løpeverden, norske Sondre Nordstad Moen er en av dem. I nettopp denne traseen i Valencia løp han under 1 time (59,48) for to år siden. Nå er han tilbake her igjen, og ryktene sier han går for «pers». En annen som også stiller her er Kristian Ulriksen. Han er riktignok ikke på Sondre Nordstad Moen sitt nivå, men han er god for en tid under 1.09 på en god dag. Solide karer begge to.

              Uansett hvilken sluttid jeg får, de nevnte herrer har nok rukket både en kald cola og en dusj før jeg passerer målstreken, men en ting har vi allikevel felles, og det er løpegleden!

Lev livet i lange steg – og bruk sko som passer din fot