Treningsleir; hvor skal man reise?

Å dra på treningsleir er fine greier. Ikke bare får du et avbrekk fra hverdagen som mange sårt kan trenge, men du får også dyrket din store interesse over flere dager i omgivelser som innbyr til nettopp dette.

Planleggingen av en mulig treningsleir startet i november da vi lokalt kunne notere en snødybde på ca 80 cm. For folk som driver med løping er dette i seg selv ikke noe stort problem, men når holkeføre og glattis kommer som en følge av regn og sur vestavind, får tankene om en treningsleir på sydligere breddegrader næring! Det kan jeg si!

Hvor skal man dra? Når det er løping som er målet for treningsleiren, er det ikke likegyldig hvor du drar. Forholdene bør helst være slik at infrastruktur, løyper, terreng, traseer osv ligger nærmest mulig der du skal bo, og at det kan løpes variert.

Sammen med min gode venn og treningskamerat Rune Albrigtsen, lette vi både høyt og lavt, både på Gran Canaria og øyene rundt samt på fastlandet i Spania. Momenter som reisetid og kostnader forbundet med reise og opphold, ble også tillagt stor betydning i vurderingen vår.

Vær og vind kan ingen gjøre noe med. Ingen kan heller påvirke temperaturen i havet eller i lufta, og januar kan i så måte være en noe usikker måned. Allikevel kan du være helt sikker på en ting; forholdene for en løper sør i Europa er dramatisk annerledes enn de er her hjemme på berget, i Nordens Paris.

Etter å ha vurdert noen alternative steder kom vi i kontakt med Jack Waitz. Nærmere presentasjon av han i løpemiljøet i Norge er neppe nødvendig. Via andre hadde vi hørt om et sted som heter Mar de Pulpi, og som skulle egne seg svært godt for løpere. Via Jack fikk vi ikke bare den kontaktinformasjon vi hadde behov for, men også en mengde tips og informasjon om løpemulighetene på stedet. De skulle vise seg å være mange og inneholdt løyper og traseer på asfalt, på grus, flatt, kupert, langs sjøen, i terreng og i fjell. Hva mer kan du be om?

Oppholdet på Mar de Pulpi inneholdt 9 effektive dager med trening der vi løp totalt 240 km. Vi trente to ganger daglig, morgen og kveld. Treningen foregikk i de nevnte traseene i tillegg til at kvalitetsøktene ble gjennomført på en løpebane ca 15 minutters kjøring fra der vi bodde. Et steinkast fra leiligheten vi bodde i vi lå det en matbutikk, to restauranter, treningssenter m.m.

Reiselogistikken fra Tromsø til Mar de Pulpi er veldig grei med direktefly fra Oslo til Alicante. Pris ca kr 3000 t/r bagasje inkludert. Leiebilen kostet oss kr 100 pr dag. Fra flyplassen utenfor Alicante er det ca to timers kjøring.

På Mar de Pulpi bodde vi komfortabelt og bra til veldig greie priser. Sola stod opp litt over kl 0800. Da var vi allerede i gang med dagens første økt og kunne hilse den velkommen. Temperaturen ved soloppgang lå daglig på ca 10 grader og steg til rundt 20 i løpet av dagen. Perfekt for løping!

Oppsummert: Rune og jeg er veldig klar på at Mar de Pulpi er stedet som har «alt» en kan ønske seg for en løper.