Dagbok (6) – En reise i 2020

Mandag

Mandag overdrev jeg litt – kroppen var nesten delirisk etter ca 48 timer hvile. To løpeøkter (22 km), en skiøkt (10 km), og en styrkeøkt, til sammen neste 4 timer trening er generelt sett for mye. Men av og til går det bra – når kroppen er på lag.

Aller viktigst er løpegleden

Tirsdag

Ikke overraskende var kroppen preget av mandagen. Dagens første økt, 15 km på ski, gikk bra, men utover dagen kjente jeg at den planlagte hardøkta (Laktat-test) måtte utsettes. Kroppen sa stopp. Det ble derfor en rolig kveldstur på 10 km sammen med Svein Erik, Kurt og Bjørnar.

Tirsdag ettermiddag og dagens to treningsøkter er gjennomført som planlagt. Det er i hvert fall noe som gjøres rett nå, det indikeres tydelig ved at hvilepulsen på morran har falt 5 slag siden fredag.

Onsdag

Den lave hvilepulsen vedvarer. Dagens første økt ble 11 km på ski i rolig fart. Den lave pulsen innebar at jeg kunne ta hardøkta i dag, og da sammen med gjengen i Tromsø Løpeklubb. Løp 10 x 3 min i motvind og medvind, godt hjulpet av John Reidar.

Masse energi i dag

De siste to dagene har sola skint, og den har nådd helt inn i hjertet. Der har den skapt glede og fryd, glede over å kunne være ute og fryd over hvor vakkert det er her vi bor når hvite fjell og sol fra blå himmel skinner om kapp. I slike stunder skjønner jeg at turister fra andre deler av verden kommer hit for bare å se og å oppleve.