Dagbok (9) – en reise i 2020

Onsdag

På morraøkta kjente jeg det. Symptomene var ikke til å ta feil av. Hamstringene var strammere enn noen gang, og den første kilometeren var veldig vond. Etter ca. minutter var muskulaturen blitt varm, og jeg gjennomførte økta på ca. 1 time.

Etter dusj og mat var jeg stiv som en stokk i muskulaturen og tvilen på mitt eget opplegg vokste i hodet. Noe er galt et sted, og jeg må justere. Men hva skal justeres? For å få hjelp til å finne svaret ringte jeg til min venn og løpekamerat Roger som i hele sitt voksne liv har drevet med idrett, og i tillegg driver treningsstudioet «Sprek365» (tidligere «Studio 7»). Roger er ikke bare en innsiktsfull person, han er også en god lytter. Etter samtalen med han er det følgende bilde som trer fram:

Jeg har aldri tidligere trent så mye på mølle som i år. Overgangen er stor. Begrunnelsen for at det er blitt mer løping på mølle, er forholdene ute i vinter med holkeføre, snø og dårlig vær. Og ikke tåler leggene mine lange turer i piggsko heller. Derfor har det vært fristende å trene innendørs på mølla. Rogers råd er klart; løp mer ute! Løp mindre på mølla!

Alt kan overdrives, også løping på mølle

De mest utsatte områdene (på min kropp) er hamstring, legger og knær. Og det er etter mølleøktene på disse områdene at jeg har kjent det mest i det siste. Min venn og treningskamerat Jon-Geir har gitt et soleklart råd; gå mer på ski for å avlaste muskulaturen. Det rådet har jeg fulgt de siste ukene med tett på 100 km på ski.

Dagens andre økt ble en skitur på 13 km i rolig tempo sammen med bror Steinar.

Torsdag

Kun en økt ble gjennomført i dag i form av ei skiøkt på ca 1 time. Restitusjonsøkt.

Fredag

I dag skulle være dagen for restitusjon i Tromsøbadet, men badet er stengt og vil være det i noen tid framover. Alle skispor er nedsnødd, og da gjenstår et alternativ; å løpe ute eller ikke gjøre noe i det hele tatt. Å ikke gjøre noe i det hele tatt, fristet ikke. Det ble derfor en løpetur på ca 1 time i friskt nordnorsk vintervær.

Friskt vintervær ute for tiden

Og i morgen er det langtur!