Har du fortsatt lyst til å komme i litt bedre form?

Husk én ting: Det er aldri for sent å komme i gang. Det er aldri for sent å begynne med jogging eller annen trening. Jeg var halvveis til 90 da jeg begynte. Og fortsatt har jeg lenge igjen før jeg passerer 90.

Aldri for sent altså, snarere en fordel kanskje, å komme litt sent i gang, for da varer kroppen din lengere. Muligens. Bare nevner det 😊 som en mulig teori.

Dørstokkmila er høy for mange, og en ting skal du vite: Du er IKKE alene, det er tusener av andre i samme båten. Men de som er kommet i gang med trening har aldri angret på det. Tvert imot, de er glade for at de tok steget (bokstavelig talt) og mange føler at livet fikk en ny dimensjon, ikke bare fysisk, men også på det sosiale plan ved at man ble kjent med noen nye mennesker som hadde vært i samme båten.

Nå er asfalten her. Svart, flat, tørr og fin ligger den der og smiler innbydende til alle som vil trå på den. Ja, den har ikke noe imot å bli tråkket på, snarere tvert imot. Asfalt tåler å bli tråkket på, om det så er tusenvis av mennesker som tråkker på den samtidig.

Om løperåd: Mitt aller beste løperåd til deg som skal ut å løpe er å passe deg for bilene. De fleste bilistene er hensynsfulle og årvåkne i trafikken, men ikke alle. Det skal bare én bil til for å skade deg! Ikke ta for gitt at du blir sett i trafikken, heller tvert om.

Skal gi et råd til.  Dersom du har kommet deg over dørstokkmila og er i gang, ikke ta det for hardt, ikke overdriv i begynnelsen. Det ender garantert med skade i en eller annen kroppsdel fra magen og ned. Hold igjen! Jeg vet det er krevende å holde igjen. De nye endorfinene som du vil møte på vegen gir deg en rus. Nå er du advart 😊.

Actor Tom Hanks in the movie «Forrest Gump» by Robert Zemeckisin 1994.

Det er ikke all verden av utstyr du trenger for å løpe.