Six-pack til påske

Dersom du ikke var klar over det; vi er i januar! Årets viktigste måned for nyttårsforsetter, skippertak, gode intensjoner og sist, men ikke minst, håp! Det er i disse dager treningsstudioene landet over fylles til trengsel, og en-meters-regelen krympes til det ugjenkjennelige.

              Ja, det er sånn det er i januar hvert år. Da skal vi skikkelig komme i gang med noe vi lenge har tenkt på, ønsket oss, eller noe vi synes vi bør få gjort noe med. I mitt tilfell er det magemusklene. Ifølge fagfolk er det der nøkkelen ligger til gode prestasjoner på lange løp. Kiloene har ikke så høy prioritet hos meg, de jeg har må få være der uten å pushes mer enn de allerede gjør!

              Nei, da er det annerledes med magemusklene. Da jeg en gang for vel 10 år siden var på UNN i forbindelse med en idrettsskade sa overlegen på avdelingen som behandlet meg at «det er magemusklene som skal holde deg oppe den siste delen av løpet». Ok, tenkte jeg: six-pack altså. Det er som nevnt drøye 10 år siden og fortsatt er det lite som minner om six-pack. Muffins er nok et mer dekkende begrep for tingenes tilstand.

              Men man skal jo ha noen mål her i livet, store eller små, og for min del er six-pack et av de (små) målene. Problemet er at jeg ikke får det til. Muffinsen er like rund og myk selv etter flere år med sit-ups, push-ups, planken og mye annet rart som liksom skal gi ønsket resultat. Men det vil seg bare ikke. Hverken fasong eller konsistens har endret seg på 10 år, og jeg er egentlig i ferd med å miste troen på at det i det hele tatt er mulig?

Jeg innser at dette innlegget kan betraktes som ganske navlebeskuende, både helt konkret og i utvidet forstand. SPTP (Six-Pack Til Påske) er, nøkternt sett, ikke veldig sannsynlig dersom jeg tar utviklingen de siste årene i betraktning. Når påsken ringes inn, er nok muffinsen både hel og intakt på tross av målrettet trening ☹.

Det er her du (kanskje) kommer inn i bildet! Har du tips og gode råd for hvordan jeg skal få det til? Har du resultater selv som bekrefter at du vet hva du snakker om? Det er jeg spent på å høre nærmere om. Du kan gjerne kommentere åpent på FB og der dele dine erfaringer.

Håper å høre fra deg 😊.